In de poging om het woord van Vader Arsenie Boca te zoeken, geslepen door de vuur van de Heilige Geest, werden een paar preken gevonden die nog niet het daglicht van de drukpers hadden gezien, en die, door de genade van God, drukken we ze in het boek “De zin van de beproevingen”.

De inhoud ervan wordt verzameld door abt Serafim Popescu - een grote en nederige biechtvader van grote vriendelijkheid en zachtmoedigheid en die was een van eerste monniken, samen met Vader Arsenie Boca, van Brâncoveanu Klooster in Sâmbăta. Hij is abt geweest tussen 1949 - 1955.

De persoonlijkheid en de heiligheid van het leven van Vader Arsenie Boca verlicht onze zielen met goddelijk licht, begeleidend ons, degenen die hem vereren, elk moment van ons leven.

Met onophoudelijke vreugde lezen we en herlezen de geschriften die hij heeft ons gelaten. We zijn door geestelijke emoties gegrepen in het vinden van wonderen die barmhartige God, door Zijne Heiligheid tijdens zijn aardse leven, voor ons zondaars heeft gedaan. Zijn wonderen die vandaag de dag worden gedaan voor het geloof van de gene die hem aanroepen in gebed.

Gastenboek

Laat een bericht achter in ons gastenboek!

gastenboek

Ga naar boven