De inhoud ervan werd door abt Serafim Popescu verzameld - een grote en nederige biechtvader van grote vriendelijkheid en zachtmoedigheid en die was een van eerste monniken, samen met Vader Arsenie Boca, van Brâncoveanu Klooster in Sâmbăta. Hij is abt geweest tussen 1949 - 1955.

De persoonlijkheid en de heiligheid van het leven van Vader Arsenie Boca verlicht onze zielen met Goddelijk Licht, begeleidend ons, degenen die hem vereren, elk moment van ons leven.

Met onophoudelijke vreugde lezen we en herlezen de geschriften die hij ons gelaten heeft. We zijn door geestelijke emoties gegrepen in het vinden van wonderen die barmhartige God, door Zijne Heiligheid tijdens zijn aardse leven, voor ons zondaars heeft gedaan. Zijn wonderen die vandaag de dag worden gedaan voor het geloof van de gene die hem aanroepen in gebed.

De spirituele diepte van zijn woorden en daden kwam voort uit een innerlijke bestaan in Christus God, onze Verlosser, door het onderwerpen van gedachten, gevoelens en de wil volledig aan God en Kerk. Zo Vader kwam tot een ander leven op aarde, een engelachtige leven in het Koninkrijk van het Licht, van het eeuwige geluk, die  wij ook hopen te bereiken, met de gebeden van Zijne Heiligheid.

Gastenboek

Laat een bericht achter in ons gastenboek!

gastenboek

Ga naar boven