Het meest geweldige aan de schilder biechtvader was zijn doordringende zicht!

 

Schilder Vader, hoe de dorpelingen de biechtvader uit Ardeal noemden, had de gave van een profeet. Dat hebben honderden getuigenissen bevestigd, die hem gekend hebben, getuigenissen verzameld in drie boeken, volgens vader Răzvan Petcu. “Vader heeft mij de komst voorspeld in deze kerk”, vertelde Vader Petcu, die tijdens de grote bedevaarten naar Drăgănescu, hij was maar een student in natuurkunde. “Hij zei tegen mijn vriendin toen der tijd, tegenwoordig mijn vrouw, dat we moesten trouwen en hij vroeg haar: <<Wil je niet hier blijven in Drăgănescu?>> Het leek een onschuldige vraag, maar Vader wist wat hij zei. We herinnerden ons zijn woorden nadat we getrouwd waren. Ik studeerde Theologie en ik solliciteerde voor het priesterschap, maar de plaatselijke priester Savian Bunescu, met een levensduur en een buitengewone priester activiteit, riep ons hierheen, in Drăgănescu. Ik arriveerde hier in 1999 met veel liefde. “Ik leerde Vader Arsenie kennen nadat hij klaar was met het schilderen van de kerk. Mijn eerste beeld met hem was toen hij de kroonluchter plaatste. Daarvoor was het een kandelaar meer geschikt voor een zitkamer.”

“Het meest geweldige aan de schilder biechtvader was zijn doordringende zicht”, herinnerde zich de voormalige fysicus, priester geworden. Velen zeiden over Vader Arsenie dat hij een unieke kracht had, dat hij in de ziel van de mens kon kijken.

Het gezegde “Niemand is een profeet in zijn land” klopt heel goed in het geval van Vader Arsenie… Ook al heeft hij over 20 jaar gespendeerd in hun dorp, de mensen uit Drăgănescu kunnen zich vaag de “schilder Vader” herinneren. Diegene die naar de kerk gingen, kunnen hem met veel liefde herinneren; maar de meeste dorpelingen waren er niet van bewust dat zo een grote biechtvader aangekomen was in dit dorp. Vandaag is het de wijk van de stad Mihăilești geworden, bekend voor de gevogelte complex en ook voor de dam op de Argeș.

 Daniela Carlea Sontica, “Profetische schilderij uit de kerk van Draganescu” – artikel uit de Nationale Krant, 5 april 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gastenboek

Laat een bericht achter in ons gastenboek!

gastenboek

Ga naar boven